Mafiny s broskyňou

Posted on Výrobky

Na tieto mafiny potrebujeme väčšie množstvo surovín a okrem cesta treba pripravovať aj krém. Je to teda trošku pracnejší recept, ale výsledok zaručene stojí za to.

muffin
 
Začneme tým, že si vezmeme hladkú múku a z tej si odsypeme 250 gramov. Kypriaci prášok si naberieme na dve čajové lyžičky a sódu bikarbónu na polovicu čajovej lyžičky. Mandle budeme potrebovať ošúpané a pomleté tak aby sme mali 50 gramov. Horkú čokoládu posekáme a vezmeme si jej tiež 50 gramov. Z acidofilného mlieka si odlejeme dvesto mililitrov. Šťavu z broskyňového kompótu zužitkujeme tiež a to presnejšie 50 mililitrov. Vajíčko si vezmeme iba jedno a pripravíme si sto gramov kryštálového cukru. 75 mililitrov oleja a broskyňového kompótu sto gramov. Opäť šťavu z kompótu, ktorej ale 50 mililitrov zužitkujeme na poliatie.
 
Na krém budeme potrebovať tiež pár ingrediencií, ale podstatne menej. Mliečka si odlejeme 350 mililitrov. Jeden balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou a sto gramov práškového cukru. No a ešte 150 gramov masla, ktoré je bez príchute.

košíčky
 
Na záverečné ozdobenie budeme potrebovať iba zavárané broskyne a nejaké opražené mandle.
 
Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Tieto suroviny zamiešame a pridáme mandle s čokoládou. Do druhej misky nalejeme acidofilné mlieko a šťavu z kompótu a zamiešame spolu s vajcom, cukrom a aj olejom. Následne obe misky zamiešame dohromady a primiešame nakrájané broskyne. Na plech uložíme košíčky a tie naplníme cestom. Pečieme v predhriatej rúre na maximálne 180-tich stupňoch po dobu 20 až 25 minút.
 
Pripravíme si krém. V štvrtine litra mlieka rozpustíme cukor. Vo zvyšku mlieka rozmiešame pudingový prášok a uvaríme puding. Následne obe mlieka zamiešame. Primiešame maslo a poriadne zamiešame.

nektarinka
 
Mafiny vyberieme z rúry a necháme ich aby sa vychladli. Vyberieme z košíčka a prekrojíme ich na polovicu. Spodnú časť polejeme šťavou a nanesieme na ňu vyrobený krém. Potom už len zakryjeme dolnú časť so šťavou a krémom hornou časťou mafina. Dozdobíme krémom a kúskami broskyne s mandľovými lupeňmi.
 
No a teraz môžete ochutnať a podávať hotové mafiny, ktoré vyzerajú skutočne lákavo a božsky a chutia ešte lepšie. Dúfame, že sa vám recept páčil a že vám chutí.

Mafiny s broskyňou
Ohodnoťte příspěvek